Stiri si noutati
Fii la curent cu cele mai noi stiri din agricultura

Adeverintele APIA pot fi obtinut si fara controlul pe teren

06 ianuarie 2016

Conform declaratiilor oficiale, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va elibera adeverinte pentru beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata si beneficiarii Platii redistributive – Campania 2015, care sunt in esantionul de control pe teren si pentru care controlul pe teren nu este finalizat.

Potrivit actelor aditionale, la solicitarea scrisa a fermierului, centrul judetean/local APIA unde acesta a depus cererea in Campania SAPS 2015 va elibera o Adeverinta prin care confirma faptul ca Beneficiarul a depus cerere unica de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata pentru anul 2015 si ca s-a efectuat controlul administrativ asupra cererii de plata, pana la data emiterii Adeverintei, conform reglementarilor in vigoare.

De asemenea, in adeverinta se va mentiona suprafata determinata pentru plata in cadrul schemei SAPS si platii redistributive, dar si faptul ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii acesteia, precum si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Toate celelalte prevederi ale Conventiei raman neschimbate. Astfel, valoarea creditului va fi de pana la 90% din suma cuvenita aferenta SAPS si platii redistributive.