Stiri si noutati
Fii la curent cu cele mai noi stiri din agricultura

AFIR deschide o noua sesiune de primire a proiectelor

01 august 2016

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta lansarea in perioada 28 iulie – 30 noiembrie 2016 a celei de-a doua sesiuni continue anuale de depunere a cererilor de finantare pentru submasura 6.2 si submasura 6.4 din cadrul PNDR. Fondurile disponibile pentru submasura 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale” (sM6.2) sunt de 73 milioane euro, iar pentru submasura 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole” (sM6.4) de 85 milioane euro.

Fermierii interesati trebuie sa depuna cererile de finantare online pe www.afir.info, conform precizarilor din Ghidul Solicitantului, publicat pe site-ul AFIR. Solicitantul de finantare trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate in Ghidurile Solicitantului aferente acestor submasuri. Procedura de evaluare si selectie este afisata pe site-urile www.afir.info, www.madr.ro si este disponibila la cerere la sediile AFIR.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este de 30 noiembrie, orele 16.00, pentru ambele submasuri. Depunerea continua a proiectelor in cadrul sesiunii anuale se efectueaza conform prevederilor Regulamentului de organizare si functionare a procesului de selectie si a procesului de verificare a contestatiilor pentru proiectele aferente masurilor din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR). Depunerea continua a proiectelor in cadrul sesiunii anuale aferente submasurilor 6.2 si 6.4 se opreste inainte de termenul limita atunci cand valoarea publica totala a proiectelor depuse avand un punctaj estimat (autoevaluare / prescoring) mai mare sau egal cu pragul de calitate aferent lunii respective, excluzand valoarea publica totala a proiectelor retrase, ajunge la 200% din nivelul alocarii sesiunii anuale a submasurii 6.2 si submasurii 6.4, cu exceptia primelor 5 zile calendaristice din fiecare etapa de depunere, cand oprirea depunerilor de proiecte nu este conditionata de atingerea plafonului de 200% din nivelul alocarii sesiunii anuale. Pentru proiectele depuse cu punctajul mai mare sau egal decat pragul de calitate corespunzator lunii respective se va intocmi un raport de selectie lunar, cu exceptia proiectelor pentru care punctajul (autoevaluare / prescoring) a scazut sub pragul de calitate corespunzator lunii respective si / sau au fost incadrate gresit din punctul de vedere al alocarilor financiare aferente submasurii 6.2 si submasurii 6.4, cand acestea vor fi declarate neconforme.