Stiri si noutati
Fii la curent cu cele mai noi stiri din agricultura

Aflati cum si daca respectati normele de ecoconditionalitate in 2018

06 iunie 2018

Daca respectati o serie de norme impuse de Uniunea Europeana pe segmentul de ecoconditionalitate puteti sa beneficiati de un sprijin financiar suplimentar. Normele au in vedere modul de administrare a culturilor si animalele precum si la intretinerea terenurilor si sunt grupate pe cateva domenii: mediu, schimbari climatice, bune conditii agricole ale terenurilor; sanatatea publica, sanatatea animalelor si sanatatea plantelor; bunastarea animalelor. 

Potrivit legislatiei europene si nationale, orice fermier care solicita plati la APIA trebuie sa respecte aceste norme pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatatiei, indiferent de marimea acestora (inclusiv pe cele nesolicitate la plata si pe cele care nu mai sunt folosite in scopul productiei). Atentie insa, nerespectarea din neglijenta, din nestiinta sau in mod intentionat a normelor privind ecoconditionalitatea conduce la aplicarea sanctiunilor administrative de reducere a platilor sau excluderea de la plata, pentru unul sau mai multi ani, dupa caz. 

Puteti verifica aceste norme si modul in care le respectati pe baza unui document pus la dispozitie de APIA:

http://www.apia.org.ro/files/pages_files/Norme_de_Ecoconditionalitate_2018_RO_color.pdf, disponibil in limbile romana si maghiara.