Stiri si noutati
Fii la curent cu cele mai noi stiri din agricultura

Agricultura tulceana capteaza atentia Europei

27 iunie 2017

30 de jurnalisti ale mai multor publicatii cu profil agricol din diverse tari europene au vizitat recent judetul Tulcea in cadrul unui proiect denumit „Meet the Romanian Agriculture”. Obiectivul a fost o mai buna cunoastere a oportunitatilor locale dar si a Deltei Dunarii. Judetul Tulcea are cea mai mare suprafata cultivata ecologic din Romania, ceea ce ridica interesul presei de specialitate, care a vizitat inclusiv o fabrica dedicata procesarii produselor agricole bio.

Deoarece in judetul Tulcea, utilizarea ingrasamintelor chimice a fost relativ restransa, terenul arabil este mult mai potrivit pentru culturile ecologice si corespunde tuturor normelor Uniunii Europene.  Astfel, 10% din suprafata arabila a judetului Tulcea este cultivata in mod ecologic, clasand judetul pe primul loc din tara. 255 de operatori de agricultura ecologica au fost inregistrati in anul 2016, la Directia Agricola si pentru Dezvoltare Rurala Tulcea, cu peste 32000 de ha cultivate.

Primele ferme cu productie ecologica si cele mai multe in acelasi timp, au aparut in acest judet, in anii 2011-2014, cand erau cultivate 1400 de ha. In prezent cele 32254 ha cultivate ecologic sunt amplasate in mai tot judetul la: Ceamurlia, Baia, Tulcea, Mahmudia, Topolog, Nufaru, Macin, Niculitel, Isaccea, Luncavita etc.