Stiri si noutati
Fii la curent cu cele mai noi stiri din agricultura

Controalele APIA vor continua pana in primavara anului 2018

27 iunie 2017

In procesul de primire a subventiilor din partea statului, fermierii romani vor fi controlati de APIA, pentru verificarea respectarii obligatiilor asumate. Controalele vor continua si in toamna anului 2017 si primavara lui 2017, anunta un comunicat oficial APIA.

In mod curent, Agentia efectueaza controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plata depuse de fermieri in cadrul Campaniei 2017. In perioada 1 iulie – 1 octombrie va avea loc controlul la fata locului, care se va efectua doar pentru cererile unice de plata esantionate la controlul pe teren. Exista posibilitatea ca unii fermieri sa fie controlati pentru verificarea respectarii unor obligatii specifice in iarna sau in primavara anului urmator, respectiv 2018, mentioneaza informarea oficiala.

Stabilirea numarului fermierilor selectati in esantioanele de control in Campania 2017 se face conform prevederilor art. 30-33 din Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 809/2014 al Comisiei din 17 iulie 2014 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European si al Consiliului in ceea ce priveste sistemul integrat de administrare si control, masurile de dezvoltare rurala si eco-conditionalitatea, in sensul respectarii ratei minime de 5% pentru fiecare schema in parte, cu exceptia beneficiarilor care sunt scutiti de obligatiile de ecologizare, din care se va extrage un esantion de minim 3%.