Stiri si noutati
Fii la curent cu cele mai noi stiri din agricultura

Fermierii sunt stimulati sa angajeze elevi si studenti pe perioada de vara

27 iunie 2017

Angajatorii din agricultura pot beneficia de un stimulent financiar lunar, in valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru fiecare elev si student incadrat in munca, a anuntat recent Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Programul se deruleaza pe perioada vacantei, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioada de pana la 60 de zile lucratoare/an. Ajutorul este posibil doar daca se  incheie un contract individual de munca pe durata determinata sau temporara (cu norma intreaga), egala sau mai mica decat durata vacantei. In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga.

Fermierii interesati trebuie sa depuna la Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) un formular, in termen de  30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor. Suma reprezentand stimulentul financiar se deduce de catre angajator din contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, sa o vireze lunar in contul bugetului asigurarilor pentru somaj.