Stiri si noutati
Fii la curent cu cele mai noi stiri din agricultura

Nu ratati termenul limita pentru programul „Enjoy its from Europe”

09 martie 2016

28 aprilie este termenul limita pentru depunerea proiectelor in cadrul programului de informare si promovare a produselor agricole „Enjoy its from Europe”.
(http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/agrip/index.html#c,calls=hasForthcomingTopics/t/true/1/1/0/default-group&hasOpenTopics/t/true/1/1/0/default-group&allClosedTopics/t/true/1/1/0/default-group&+PublicationDate/desc)
Cu peste 110 milioane euro disponibile in 2016, acest program, care se adreseaza exportatorilor, urmareste cresterea competitivitatii sectorului agricol European pe diverse piete externe. Proiectele trebuie sa aiba in vedere: cresterea calitatii, crearea de noi piete, cresterea increderii in standardele europene, cresterea cotelor de piata etc si sunt diferentiate in functie de categoriile de produse si pietele externe pe care le vizeaza. Surse din cadrul Comisiei Europene afirma ca bugetele aferente acestui program vor creste substantial in urmatorii ani. Sunt admise atat proiecte simple (din cadrul unui singur stat membru), cat si cereri multinationale (doua sau mai multe state membre).
Documentatia aferenta programului este disponibila in limba romana pe site-ul dedicat. (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:C2016/041/03&from=RO)
Programul de lucru anual pentru 2016 acorda prioritate activitatilor de promovare puse in aplicare intr-o serie de tari terte in care exista cel mai mare potential de crestere, precum si sectoarelor de lapte si carne de porc pentru de a reactiona la situatia dificila de pe piata. Cererile pentru finantare trebuie transmise in format electronic pâna la data de 28 aprilie 2016, ora 17:00 (ora locala Bruxelles) prin intermediul noului portal dedicat, creat pe site-ul Comisiei Europene.