Stiri si noutati
Fii la curent cu cele mai noi stiri din agricultura

Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala, bilant si perspective

06 ianuarie 2016

Infiintata in anul 2012, in conformitate cu reglementarile europe, Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala este un program de asociere si colaborare intre organizatiile si autoritatile implicate in procesul de dezvoltare rurala. Programul este finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei si este implementat de compania spaniola Innovacion y Desarrollo Local, SL-IDEL.La RNDR poate adera insa orice persoana cu activitate in domeniul agricol. In mod curent, reteau are peste 30.000 de membri si este activa prin intermediul site-ului www.rndr.ro.

Pana in prezent, RNDR a organizat peste 300 de evenimente specifice, a acordat peste 6.000 de ore de instruire  si a distribuit peste 1.300.000 exemplare ale publicatiei proprii.

Pentru urmatorii ani perspectivele activitatii urmaresc transformarea RNDR dintr-un instrument de comunicare si interconectare intre partile interesate, intr-unul de sprijin efectiv acordat de RNDR actorilor interesati in dezvoltarea rurala a Romaniei, atat pentru identificarea nevoilor acestora, cat si, in special, elaborarii unor “livrabile” concrete, care sa ofere solutii la nevoile si problemele identificate.

Activitațile RNDR se bazeaza pe trei piloni : comunicare, cooperare si interconectare si suport tehnic.  Rugetul RNDR pentru perioada 2014-2020 este de 15 mil euro dintre care: 33% comunicare,  53% cooperare si interconectare,14% suport tehnic. Pentru a deveni membru RNDR accesati formularul de inscriere. (http://www.rndr.ro/formular-inscriere.html)