Vrei sa iti acoperi cheltuielile in cadrul unui proiect cu finantare nerambursabila pana cand primesti banii?

Facilitatea se adreseaza beneficiarilor AFIR pentru acoperirea cheltuielilor in cadrul unui proiect cu finantare nerambursabila pana la momentul incasarii sumelor de la Autoritatea de Management.

Facilitatea consta in oferirea unui credit pe termen scurt/mediu care se poate acorda fie ca produs individual sau in sistem revolving sub forma unui plafon pentru clientii Corporate si IMM, indiferent de forma de organizare

Beneficiile acestei facilitati:

  • Fara garantii materiale
  • Ofera posibilitatea negocierii unor termene de plata avantajoase cu furnizorii/constructori
  • Asigura posibilitatea demararii rapide a proiectului
  • Asigura implementarea investitiei pana la momentul incasarii sumelor nerambursabile

Finantare flexibila: grafic de rambursare corelat cu perioada de executie a proiectului si de decontare a fondurilor nerambursabile

Produsul asigura contributia clientului la proiectul finantat din fonduri europene (co-finantare). Valoarea creditului si termenul de rambursare se dimensioneaza in functie de proiect si de capacitatea firmei de a rambursa creditul.

Produsul asigura si angajamentul beneficiarului privind asigurarea cofinantarii, beneficiarii AFIR trebuie sa aduca dovada capacitatii de cofinantare inainte de semnarea contractului cu Autoritatea de Management.

Finantarea este garantata cu investitia prin proiect, fonduri de garantare sau prin garantii reale imobiliare sau mobiliare si alte tipuri de garantii.

Creditul poate fi accesat de catre antreprenorii care sunt beneficiarii de sprijin nerambursabil in cadrul AFIR si care pot sustine serviciul datoriei pentru expunerea propusa.

Produsul asigura garantia financiara pentru beneficiarii care solicita avans in vederea demararii investitiei din fonduri europene.

Valoarea garantiei este de 100% din valoarea avansului solicitat.

Termenul de acordare acopera durata de executie a contractelor, durata ce cuprinde termenul de realizare a investitiei si implementarea proiectului la care se adauga termenul de maxim de 90 de zile calendaristice pentru efectuarea ultimei plati.

Produsul este garantat cu investitia prin proiect, cu fonduri de garantare sau cu garantii reale imobiliare sau mobiliare, precum si cu alte tipuri de garantii, daca este cazul.